Varme

Effektiv opvarmning af din bolig

Hos VVS Horsens er vi specialiserede i alt inden for varme, og vi leverer og installerer varmeløsninger til både private boliger og erhvervskunder. Der findes en bred vifte af løsninger inden for opvarmning og/eller optimering af varmekilder. Det kan være svært at gennemskue, hvad der er rigtigt for dig og din boligsituation. Over halvdelen af de danske husstande bliver opvarmet via fjernvarme, hvor fjernvarmeværker pumper varmt vand ud til husstandendes radiatorer og brugsvand. Dette kan være den nemmeste løsning for nogle, men det er nødvendigvis ikke den billigste. Det kan for nogle husstande betale sig i det lange løb at få udskiftet varmekilde til en billigere og mere bæredygtig løsning.

De seneste år er varmekilder som varmepumper, solvarme og jordvarme blevet populære, da de genvinder varme. Dermed er de en miljørigtig vej at gå, men også en måde, hvorpå man som forbruger kan spare penge på sit el- og varmeforbrug. Du kan læse mere om varmeløsningerne nedenfor, men du er også velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl. Ring og få en snak om, hvad der passer bedst til din specifikke bolig eller erhvervsejendom. Er radiatoren gået i stykker eller skal termostaterne justeres? Vi hjælper selvfølgelig også med reparation og udskiftning af alt inden for varme, så opvarmningen af din bolig virker upåklageligt.

Modtag et
uforpligtende VVS-tilbud

vvs horsens varmeanlæg

Fordele ved varmepumper

Der findes flere typer af varmepumper. Luft-til-vand pumper, luft-til-luft pumper og luft-til-jord pumper. Fælles for alle varmepumper er, at de genvinder varmen fra deres omgivelser, hvilket både gør dem til et energioptimerende og økonomisk valg. Selvom medierne luft, jord og vand er forskellige, så er det mere eller mindre samme koncept, pumperne benytter sig af. De gør brug af varmevekslere til at tage varme fra ét medie og derefter overføre det til et andet. Kort fortalt, så tager de varmen fra de omkringliggende omgivelser og omdanner det til varme i boligen. Varmepumper er energioptimerende, da pumpen kan producere strøm og på den måde, sparer du penge på både el- og varmeregningen.

Skift dit oliefyr til piller eller naturgas

Det traditionelle oliefyr er på vej ud og for langt de fleste vil det være en god idé at udskifte fyret. Oliefyr er dyr i drift og belastende for miljøet, og det ses derfor ikke som en fordelagtig måde at opvarme på. At have et fyr er dog ikke nødvendigvis en dårlig varmekilde. Udskiftning af oliefyr til gas- eller pillefyr kan skære markant ned på varmeregningen. Pillefyret er også en grønnere løsning end fossile brændstoffer. Et pillefyr fyrer med træpiller, som er fremstillet af sammenpressede træspåner og savsmuld. En overvejelse at have inden man beslutter sig for at få et fyr er, at det kræver en større arbejdsindsats end mange andre varmeløsninger. Pillefyrets træpillemagasin skal fyldes med jævne mellemrum. Endvidere skal fyret renses jævnligt, for at det kan opvarme boligen optimalt.

vvs horsens gasfyr rør
vvs horsens varme gulv varmeslanger

Vælg en bæredygtig varmeløsning

Opvarmning er en af de største energi-slugere. Det er derfor relevant at se på, hvordan det kan gøres mere bæredygtigt, og hvordan det kan energioptimeres. Hos VVS Horsens vil vi gerne give en hånd med mod klimaforandringerne, og derfor er vi fortalere for at vælge en bæredygtig varmeløsning. Heldigvis er bæredygtige varmeløsninger ikke kun bedre for miljøet, men også for kundens pengepung. De er energioptimerende, da de benytter gratis energi fra omgivelserne, frem for at skulle producere energien selv. Derfor er det en god investering i det lange løb, da du sparer på både strøm og varme. Bæredygtige løsninger er i fremgang, og derfor er der løsninger til enhver type bolig eller erhvervsejendom. Det kan eksempelvis være løsninger som varmepumper, solfangere eller jordvarmeanlæg.

Modtag et
uforpligtende VVS-tilbud